Virtual Reality Nederland

Superbuff, de Nederlandse Virtual Reality expert.

In hartje Den Haag vind jij Superbuff, een groep gedreven game-experts met een voorliefde voor VR (Virtual Reality). In de tijd dat wij bestaan hebben we veel ervaring opgedaan in de virtual reality-wereld. Zo hebben wij projecten gedaan als de VR Safety Training, maar hebben we ook complete platformen ingericht zoals BAM b.Home. Dit is slechts een greep uit de praktijkcases waar wij onder andere de virtual reality ontwikkeling voor hebben gedaan. Op deze pagina zullen wij onze expertise binnen verschillende onderdelen en toepassingen van virtual reality toelichten.

VR Game Development
VR 360-graden Content Development
VR op Evenementen
VR Praktijk Cases
VR Research
VR Consulting & Strategie
VR Troubleshooting

Virtual Reality Game Development

Heb jij een idee en plan en wil je deze laten ontwikkelen? Bij Superbuff kan jij terecht! Wij ontwikkelen virtual reality ‘vanaf scratch’ en kunnen jou gedurende dit gehele traject bijstaan. Bij virtual reality moet er op veel zaken gelet worden, ‘motion sickness’ van deelnemers kan namelijk het project in gevaar brengen. Er zijn verschillende technische aspecten van virtual reality die dit kunnen veroorzaken, zoals verkeerde bewegingen, het gezichtsveld, de bewegingsparallax en de kijkhoek. Doordat dergelijke omstandigheden zich kunnen voordoen is het belangrijk om een partner te kiezen die over voldoende technische kennis bezit om dit te voorkomen. Uiteraard bezitten onze virtual reality developers dit en kan jij ervan uitgaan dat jouw virtual reality project op de juiste manier ontwikkeld wordt!

Hieronder zie je een impressie van de door ons ontwikkelde VR Safety Training. Deze training is geheel op maat gemaakt.

Virtual Reality 360-graden Content Development

360 graden foto’s en video’s vallen onder de noemer van virtual reality. Er is echter wel een groot verschil: waar je in VR vrij rond kunt lopen, kan je bij 360 graden content vanuit 1 punt in het rondkijken. Je hebt daardoor niet veel ruimte nodig en kan gewoon vanaf de bank kijken. Dit zorgt ervoor dat de content zeer laagdrempelig is en bovendien veel voordelen heeft t.o.v. de traditionele foto en video, in welke resolutie dan ook.

Superbuff beschikt over een aantal camera’s waarmee 360 graden foto’s en video’s geschoten kunnen worden. Graag horen we vooraf voor welke toepassing de Virtual Reality 360 graden content wordt gebruikt, we kunnen dan zorgen dat we de bestanden in deze specifieke resolutie kunnen aanleveren.

Deze 360 graden content is, nog meer dan traditionele foto’s en video, geschikt om een beleving mee te creëren. Ook kan het dienen voor een tour door een specifieke ruimte of gebied.

Hieronder zie je een succesvolle toepassing van een 360-graden video, gemaakt door en met de GoPro. In de Youtube player kan jij met de button in de linkerhoek (desktop) de kant bepalen waar je naar kijkt. Met een VR-bril of Cardboard kan je vrij in het rond kijken.

Virtual Reality op Evenementen

Wil jij een onderscheidende, opvallende en meeslepende beleving neerzetten op een evenement? Kies dan voor virtual reality! Op beurzen, congressen, trainingen en andere gelegenheden kan het een ware aandachtstrekker zijn en jou evenement memorabel maken. Superbuff kan op maat een virtual reality beleving creëren, maar kan ook binnen bestaande formats en content werken.

We hebben veel ervaring met het organiseren van virtual reality op evenementen. Zo hebben we ter ere van het 25-jarig jubileum van TLN een Virtual Reality experience gemaakt waarin de ‘reis van TLN’ weergegeven wordt. Hieronder zie je deze experience in 2D.

Virtual Reality Praktijkcases

Wij hebben verschillende VR-projecten gedaan. Hieronder zie je een selectie van enkele van deze projecten.

VR Safety Training

‘Leren door te falen in een veilige omgeving’. Dat is het motto van de VR Safety Training. Deze training is ontworpen om mensen uit te dagen in een realistische omgeving en ze te laten spelen met de consequenties.

BAM b. Home

Koninklijke BAM Groep had de wens een toepassing te ontwikkelen waarmee werkvoorbereiding- en implementatieprocessen efficiënter konden verlopen. Deze toepassing had als doel om de faalkosten te reduceren en doorlooptijd te verminderen door werkvoorbereiders snel en gemakkelijk hun projecten te laten uitvoeren zonder tijdverlies of fouten. Daar is BAM b.Home voor ontworpen.

VR Mootcourt

Erasmus School of Law (ESL) heeft grote ambities op het terrein van onderwijs innovatie en is een van de frontrunners op het terrein van games in het juridische onderwijs.  Bij het gebruik van nieuwe technologieën wordt een sterke nadruk gelegd op de koppeling tussen enerzijds het didactisch model van het onderwijs en anderzijds de toepasbaarheid van die nieuwe technologie. Zo ook bij het ontwikkelen van een VR Mootcourt (oefenrechtbank).

TLN Experience

TLN wilde ter ere van het 25-jarig jubileum een onderscheidende beleving neerzetten op het evenement die gewijd werd aan dit bijzondere moment. Het resultaat hiervan is de TLN Experience, een virtuele reis door de tijd van TLN. Het resultaat hiervan is in bovenstaande render in 2D te zien.

Virtual Reality Research

Voordat wij uw idee implementeren, kunnen we research doen en e.e.a. testen. Vind het antwoord dat u nodig heeft om u zelfverzekerd te voelen en handel vervolgens! We ondersteunen alle onderzoeksactiviteiten die onze klanten helpen om antwoorden te vinden om hun doelen te bereiken. Hoewel de overgrote meerderheid van producten (apps) zijn unieke factor heeft, stellen onze huidige kennis en ervaring met virtual reality-ontwikkeling ons in staat om antwoord te geven op de vraag of iets zal werken. Er zijn echter ook enkele gespecialiseerde toepassingen voor een specifieke omgeving (bijvoorbeeld medische toepassingen). In dit geval kunnen we met ons onderzoeksteam onderzoeken of de aannames van het project van onze klant correct zijn.

Virtual Reality Consulting & Strategie

Het is onze verantwoordelijkheid (en passie) om op de hoogte te zijn van elke technologische ontwikkeling en natuurlijk ook van de meest waardevolle ervaringen in marketing, verkoop, ondernemerschap en virtual reality-ontwikkeling. We moeten de huidige marktsituatie en -vooruitzichten voor de ontwikkeling ervan kennen en begrijpen (met name de ontwikkeling van de virtual reality) om u de beste feedback te geven over mogelijke VR-implementatie voor uw bedrijf. Daarom kunnen we de meest efficiënte strategie bedenken die op u is afgestemd. Waarom? Om het volledige potentieel van innovatieve technologie te kunnen benutten!

Virtual Reality Troubleshooting

We realiseren ons dat er situaties zijn waarin een klant al een project heeft waarmee lang niet gewerkt is, of om een of andere reden niet tevreden mee is. Dit kan verschillende oorzaken hebben.. Het kan zijn dat er geen documentatie is over het project, de engine-versie en de plug-ins zijn gewijzigd, de ontwikkelaar die dit project heeft uitgevoerd niet meer bereikbaar is enz. Wij kunnen in de code duiken en achterhalen waar het probleem zit. Vervolgens kunnen we na deze analyse bepalen of we dit virtual reality project oppakken en het (weer) tot een succes maken.

Ben jij benieuwd wat Superbuff kan betekenen voor jouw bedrijf? Ben jij op zoek naar een bedrijf die je verder kan helpen binnen de wereld van VR? Neem dan contact met ons op!

Vul onderstaand contactformulier in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    [recaptcha]