Over SuperBuff

Tell me something and I will remember it for a day, teach me something and I will remember it for a week, but let me experience it and I will remember it for the rest of my life

Applied Gaming is een relatief jong vakgebied, waarbij game technologieën en game tools gebruikt worden om zakelijke toepassingen beter en efficiënter te laten functioneren. Maar bovenal om de experience voor de professionele gebruiker te vergroten, zowel in gebruiksgemak als in effectiviteit. Het eigen maken van toepassingen wordt vergemakkelijkt en faalkosten nemen substantieel af.

Men kan hierbij denken aan technologieën zoals het verwerken van grote hoeveelheden data op een klein scherm, waardoor datatoepassingen vergemakkelijkt worden. Of aan data driven apps, die door game technieken voor visualisatie toegankelijker en aantrekkelijker worden.

Superbuff is ontstaan uit een groep gedreven gameontwikkelaars, die zich realiseerden dat de games technieken en technologie, meer konden betekenen dan uitsluitend entertainment, maar nadrukkelijk de mogelijkheden bezaten om bedrijfsdoelstellingen beter en sneller te realiseren. Zij hadden de visie dat er door die elementen te gebruiken een totaal ander soort toepassingen zouden kunnen ontstaan.

Momenteel is Superbuff met 10 medewerkers daardoor een van de leidende bedrijven op het gebied van Applied Gaming en ontwikkelt Superbuff toepassingen voor leidende bedrijven in een variëteit aan bedrijfstakken.

Niet alleen beheersen de specialisten van Superbuff alle disciplines die noodzakelijk zijn om game technieken toe te passen in bedrijfsapplicaties maar tevens is er een nadrukkelijk begrip voor bedrijfsprocessen en doestellingen.

Daarnaast heeft men ook het noodzakelijke inzicht om deze tools in te zetten om strategische en tactische doestellingen te realiseren.

Onder andere:

  • game technology- complete beheersing van alle tools in huis
  • game experience – decennia ervaring met game development, ook in Serious Games
  • game design – hoge kwaliteit design (filmkwaliteit)
  • games DNA – hard core game designers met gevoel en kennis van wat kan en moet
  • projectmanagement – compacte organisatie en ervaren projectmanagers/consultants

Superbuff kan een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van bedrijfsprocessen en doelstellingen van bedrijven met behulp van haar kennis en ervaring.

De analyse van bestaande processen om te definiëren of én welke verbeterd kunnen worden middels gametechnieken is de eerste stap in de ontwikkeling van een gestructureerd plan voor deze ontwikkeling.

Ons team

Kevin Toet

Creative Director

Creatief brein van SuperBuff. Altijd bezig met de laatste snufjes en gadgets. Passie voor techniek en innovatie. Erg competitief tijdens het gamen, sommigen zullen zeggen te competitief maar die spelen vals.

Ralph Meertens

Senior Developer

Ralph is de ruggengraat van SuperBuff. Technische problemen hebben geen geheimen voor hem. Gek op sneeuw, zou het liefst de hele dag snowboarden als hij tegelijk zou kunnen programmeren.