VR Safety Training

Inleiding

‘Leren door te falen in een veilige omgeving’. Dat is het motto van de VR Safety Training. Deze training is ontworpen om mensen uit te dagen in een realistische omgeving en ze te laten spelen met de consequenties.

Aanleiding

De training is ontworpen als een Sandbox omgeving voor een offshore productiemaatschappij. Hier was een sterke behoefte om mensen van verschillende nationaliteiten te trainen in veiligheidsprotocollen. Waar papieren veiligheidschecks faalden, maakt een meeslepend en realistische training in VR het verschil.

Oplevering

De applicatie is ontwikkeld voor de HTC Vive. Zo kunnen spelers rondlopen in een mijn omgeving. Hierdoor is het gevoel van realiteit nog sterker als zij een enge industrielift instappen. Voor de ervaring is een ruimte van 2 meter bij 2 meter nodig waar de speler in rond kan bewegen.

Techniek

De game is ontwikkeld met de hoogst mogelijke resolutie aan materialen, meest geoptimaliseerde 3D modellen en VR-technieken om een ervaring met 90FPS te kunnen leveren. Hierdoor zal er geen ‘motion sickness’ ontstaan en de speler een nog sterker gevoel van realisme geven. De HTC Vive controller stelt de speler zelfs in staat om muren te kunnen beklimmen om zo uit benarde situaties te komen.

Toekomst

Superbuff verwacht voor andere soortgelijke trainingen de hoogste kwaliteit visuals en gameplay te kunnen leveren en aan te kunnen tonen dat gaming niet alleen als entertainment kan dienen. Daarnaast wil SuperBuff samen met de klant verschillende scenario’s ontwikkelen op het gebied van training en veiligheid.