VR Experience – TLN 25 Jaar

Projectvraag

Ter ere van het 25-jarig bestaan van TLN wilde deze organisatie een bijzonder en memorabel event neerzetten. Het was bekend dat dit evenement in de Onderzeebootloods te Rotterdam ging plaatsvinden. Na een brainstorm met TLN en het betrokken event bureau waren we eruit; er moest een VR Experience ontwikkeld worden die bezoekers ‘mee op reis nam’ door de tijd. Deze VR Experience vond plaats in een truck, welke zich bevond in de Onderzeebootloods.

Interpretatie

De VR Experience is ontwikkeld in samenwerking met TLN. Door middel van input over chronologische gebeurtenissen, waren wij in staat om de ontwikkeling die TLN in 25 jaar heeft doorgemaakt visueel neer te zetten.

Uitvoering

In eerste instantie is er van de 5 scenes Concept Art gemaakt. Binnen een ieder van deze scenes hebben we ons gefocust op de volgende vervoersmiddelen:

  • Truck
  • Trein
  • Schip
  • Vliegtuig
  • Spaceshuttle

Na goedkeuring van deze scenes zijn er voorbeeldanimaties gemaakt. Daarna zijn we verder gegaan met het bouwen van 3D assets, texturing en alles wat nodig is om de VR Experience compleet te maken. Als laatste zijn er vanuit TLN diverse voice-overs aangeleverd, welke wij gemonteerd hebben onder het VR product.

Voor het evenement in de Onderzeebootloods heeft TLN hun ‘Veilig Op Weg’ truck ter beschikking gesteld voor de experience, het event bureau heeft vliegtuigstoelen en led-verlichting geregeld. Om de VR experience over te brengen op de bezoeker werd gebruikt gemaakt van Oculus-Go brillen.

Resultaten

De experience staat nu in 2D op Youtube! Zo is het mogelijk om een impressie te krijgen van de beleving. Binnenkort zal er een VR-versie online gezet worden, deze kan bekeken worden met een VR-bril, Google Cardboard, of via panorama view op Youtube.

 

Waardering

TLN is zeer tevreden over het resultaat van de VR-Experience ter ere van het 25-jarig bestaan van de organisatie. Ook de bezoekers die in de truck stapte om deel te nemen aan de experience waren zeer enthousiast! De bezoekers waande zich naar eigen zeggen in de wereld van TLN en konden ‘de reis’ optimaal beleven.