Automon

Inleiding

De politie lanceert binnenkort verschillende apps waarmee burgers in de vorm van een ’telefoonspelletje’ actief mee kunnen zoeken naar gestolen auto’s, vermiste personen of criminelen. Met punten en prijzen wordt het speuren een echt spel.

Superbuff heeft in opdracht van de Nationale Politie de opdracht gekregen om de Automon app te ontwikkelen.

Aanleiding

Sinds de 25-jarige Anne Faber eind september als vermist is opgegeven, hebben honderden mensen zich aangemeld om vrijwillig mee te helpen zoeken. Ook kreeg de politie duizenden tips binnen over haar verdwijning. Alle hulp is welkom, maar vanwege de grote hoeveelheid informatie kan de politie het in dit soort zaken vaak niet allemaal even snel verwerken of goed coördineren.

Burgerparticipatie is een veelbesproken onderwerp en speerpunt van de Nationale Politie. Kunnen we door middel van samenwerking misdaad beter bestrijden?

Oplevering

Superbuff ontwikkelt tot eind juli aan de Automon app, waarna deze door de Nationale Politie uitvoerig getest zal worden.

Techniek

Automon maakt gebruik van Open Street Map voor kaart data en combineert dit met game art in Unity. Voor nummerbord herkenning gebruikt SuperBuff een eigen implementatie van OpenALPR. Verder wordt het principe van ‘Applied gaming’ toegepast op de les content dat aangeleverd is door de Politie.

Toekomst

Niet alleen Nederland heeft te maken met autodiefstal, vaak worden de gemiste voertuigen naar buurlanden getransporteerd. Superbuff ziet mogelijkheden om op basis van deze app samenwerking te stimuleren en zo met de app een effectieve bijdrage te leveren aan de aanpak van autodiefstal.