Blog

Terug naar Blog
BAM B.HOME

Besparing door digitalisering met BAM B.Home!

BAM B.Home is ontwikkeld in opdracht van de Koninklijke BAM Groep. Zij hadden de wens om een toepassing te ontwikkelen waarmee werkvoorbereiding- en implementatieprocessen efficiënter konden verlopen. In juni 2017 ging het platform live. Het werd als eerste getest in een renovatie van één keuken voor Vesteda. We kunnen met trots melden dat we inmiddels meer dan 1000 woningen op het platform hebben staan.

De werkvoorbereiders van BAM Bouwen op Maat, BAM Wonen Renovatie Concepten en Bouwbedrijf Pennings maken al gebruik van b.Home, maar ook BAM Facility Management heeft inmiddels interesse getoond. 

Hieronder zijn de resultaten die inmiddels zijn geboekt met het platform van BAM b.Home opgesomd:

Resultaten

  • Inmiddels wordt er bij 7 renovatieprojecten gewerkt met BAM b.Home. Deze 7 renovatieprojecten bevatten 1000 woningen.
  • Nog 5 renovatieprojecten zullen in de nabije toekomst gaan werken met BAM b.Home. Deze projecten bestaan uit 700 woningen.
  • Werkvoorbereiders besparen in de design- en bewoners keuze fasen tot 30% van hun uren in vergelijking met projecten waar BAM b.Home niet wordt toegepast. 
  • Bewoners van Landsmeer, Best en Nijmegen gaan keuzes maken in VR.
  • Er zijn momenteel ongeveer 25 werkvoorbereiders die gebruik van B.Home.

Virtual Reality

VR BAM

Rob van Kampen, Director Startup, in VR

Bewoners kunnen inmiddels ook in VR hun badkamer, keuken en toilet keuzes gaan bekijken. Hieronder zie je kort weergegeven wat een bewoner, maar ook een werkvoorbereider kunnen zien in deze omgeving. Uiteraard is het beeld in virtual reality een stuk realistischer, waardoor de bewoner zich daadwerkelijk in de ruimte waant. 

Hieronder is te zien hoe een bewoner uit Landsmeer haar keuzes met betrekking tot haar keuken bekijkt in VR.

Werken met b.Home VS. werken zonder b.Home

Eén van de renovatieprojecten waar BAM b.Home is toegepast, is die in Emmen. Daar is een vergelijking gemaakt tussen werken met b.Home en werken zonder b.Home. De resultaten van deze vergelijking zijn hieronder te zien:

BAM b.Home

 

Heeft dit project jouw interesse gewekt en heb je leuke ideeën voor de toepassing van dit platform? Je mag altijd contact met ons opnemen! We zijn bereikbaar op 070 2212 175. Stuur je liever een mailtje? Dan zijn we bereikbaar op info@superbuff.nl

Wil jij meer lezen over dit project? Kijk dan hier.