Applied 3D Printing

Augmented Reality Den Haag

Superbuff, toegepaste 3D-printing.

SuperBuff B.V. past innovatieve 3D-printtechnologie toe ter versterking van de beleving van jouw project. Met behulp van onze 3D-prints wordt jouw project gevisualiseerd door middel van een miniatuur-variant van het concept. Onze 3D-prints zijn in het verleden toegepast in de Gaming industrie, maar ook in de bouw, architectuur en ontwerp.

Hoe werkt het?

3D-printen, ook wel Additive Manufacturing, Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een tastbaar object. Het object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D-printer.

Van een plastic sleutelhangertje tot een gouden ketting, tegenwoordig kun je veel verschillende materialen toepassen in de 3D-printer. Ook hele complexe vormen kunnen geprint worden met een 3D-printer, de mogelijkheden zijn eindeloos. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Toch bestaat 3D-printen al meer dan 25 jaar en wordt het op vele gebieden toegepast. Steeds meer kunstenaars en ontwerpers gebruiken 3D-printen om bijzondere objecten te ontwerpen. Maar ook in de medische branche en op wetenschappelijk gebied is 3D-printen booming.

Het uitgangspunt van een 3D-printer is een digitaal ontwerp. Hiervoor wordt design-software als Rhinoceros, AutoCAD of SolidWorks gebruikt. Het digitale bestand wordt omgezet in een formaat dat geschikt is om te printen, een zogenaamd .STL bestand. Het ontwerp wordt vervolgens op de computer opgedeeld in dunne plakjes en deze worden stuk voor stuk geprint.

Skoon 3D Experience

Skoon ontwikkelt een infrastructuur van accu-zeecontainers en strategisch gevestigde oplaadplatforms. De zeecontainers zijn min of meer grote batterijen, bestaande uit 100% groene energie, die multi-inzetbaar zijn. De energievoorraad uit de containers kan worden toegepast op verschillende terreinen, van festivals tot offshore activiteiten. SuperBuff heeft een 3D-mal ontworpen ten behoeven van het businessvoorstel van Skoon. De 3D-mal is te koppelen aan een tablet, waarmee alle statistieken inzichtelijk worden (zoals bijvoorbeeld het verbruik).

Hieronder zie je een impressie van de door ons ontwikkelde Skoon 3D Experience. Deze mal is geheel op maat gemaakt.

VOC Amsterdam tafel

Deloitte en de stad Amsterdam hadden gezamenlijk de ambitie uitgesproken om een interactieve experience te creëren en zo het scheepswrak ‘De Amsterdam’ visueel weer te geven. SuperBuff werd gevraagd om een experience te ontwikkelen, in de vorm van een interactieve tafel, waarbij allebei de elementen en de historische context de leidraad vormen. 

De elementen van de VOC Amsterdam tafel zijn ontwikkeld middels een 3D-printer.

Hieronder zie je een impressie van de door ons ontwikkelde VOC Amsterdam tafel. Deze tafel is geheel op maat gemaakt.

 

Ben jij benieuwd wat Superbuff kan betekenen voor jouw bedrijf? Ben jij op zoek naar een bedrijf dat je verder kan helpen binnen de wereld van 3D-printing? Neem dan contact met ons op!

Vul onderstaand contactformulier in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    [recaptcha]